BESCHRIJVING

Opgroeiende wilde wolvenwelpen in Vlaanderen én Nederland laten er geen twijfel over bestaan: de wolf is helemaal terug van weggeweest. En hij is hier om te blijven.
Ruim 150 jaar na zijn bijna-uitroeiing in heel West-Europa herovert de wolf het laatste deel van zijn voormalig leefgebied: de Lage Landen. Enkele jaren geleden nog de laatste wolvenloze regio van Europa, maar nu goed op weg om een belangrijk wolvenkruispunt te worden. In zowel België als Nederland ontmoeten Italiaans-Franse wolven vandaag hun Pools-Duitse soortgenoten, nadat ze eeuwen geleden gescheiden waren geraakt.
Voor natuurvereniging Landschap vzw is de comeback allerminst een verrassing. Al in 2011 lanceerden we de campagne Welkom Wolf om de publieke opinie voor te bereiden op de terugkeer van de inheemse toppredator. Sinds de dag dat de eerste wolf poot zette op Vlaamse bodem, is Welkom Wolf niet meer weg te slaan uit de media.
Jan Loos – één van de drijvende krachten achter Welkom Wolf – schreef er een boek over. Hij legt uit hoe wolven leven. Hij brengt feiten en rekent af met vooroordelen. Behalve talloze wolvenweetjes lees je ook zijn eigen verhaal. Hij laat je meekijken achter de schermen van het Meldpunt Welkom Wolf, vertelt anekdotes en stelt vast dat er geen land of regio in de wereld is waar wolven zo welkom zijn als bij ons. Het boek focust zowel op Nederland als op België.
‘IN HET SPOOR VAN DE WOLF is in de eerste plaats een leesboek. Het telt 255 pagina’s tekst, aangevuld met 16 pagina’s foto’s. Uitgevoerd met een soft-cover met de zwervende wolf Billy in de hoofdrol (coverbeeld: Pieter-Jan D’Hondt). Uitgegeven door Uitgeverij Lannoo. Beschikbaar vanaf 24 oktober 2020.

foto achtergrondbalk van de paginatitel: prachtig portret van wolf Billy door Pieter-Jan D’Hondt