Fokkerij

Saarlooswolfhonden

Bij de Nederlandse Vereniging voor Saarlooswolfhonden is het teamwork van de fokkers uniek te noemen. Gezamenlijk hebben zij een toekomstgericht fokbeleid afgesproken. Dat fokbeleid richt zich op het voortbestaan van een gezonde, rastypische Saarlooswolfhond.
De fokkerij bij de Nederlandse Vereniging van Saarlooswolfhonden is altijd een samenspel tussen diverse leden. De eigenaren van de moederhond, de vaderhond en de kenners binnen de rasvereniging. Gekeken wordt naar gezondheid, rastypische kenmerken en het karakter van de hond. In gezamenlijk overleg wordt een combinatie tussen een reu en teef voorgesteld: een weloverwogen fokkerij dus.
Voor dit beleid is heel bewust gekozen. De populatie van Saarlooswolfhonden is beperkt. Dat betekent dat elke hond zeer kostbaar is voor het voortbestaan voor het ras.
Het verklaart ook waarom wij onze Saarlooswolfhonden niet zomaar aan iedereen ‘meegeven’. U kunt bij een fokker van de Nederlandse Vereniging van Saarlooswolfhond niet rechtstreeks een pup krijgen. Een aanvraag voor een pup loopt via de pupbemiddeling van de rasvereniging. De vereniging brengt de leden met elkaar in contact. Zo hopen we ervoor te zorgen dat de honden bij baasjes terecht komen die allereerst de hond een fantastisch leven willen geven en daarnaast het beleid van de Nederlandse Vereniging van Saarlooswolfhonden ondersteunen.