1e EVALUATIE OUTCROSS PUPS
25 mei 2019
combinatie: Saarlooswolfhond Mitawa van de Wolfsdreuvnik NHSB 2974644 & Tsjechoslowaakse Wolfhond Ivan LOF 1 LOPT. 2569388
geboortedatum nest: 11 april 2019

Beoordeling pups Nikandowanhowee en Ohitekahkiyiya
De pups zijn momenteel 6 weken oud. Het nest bevat, jammer genoeg, slechts 2 pups die een zeer correcte ontwikkeling en groei hebben doorgemaakt.reu:
Nikandowanhowee NHSB G-0-3154909

Deze pup toont in zijn expressie en bouw ruim voldoende rastype en een goed geslachtstype.
hoofd: deze pup heeft een goede wigvormig, wat bollere schedel met een mooie stop. Mooi gevormde, behoorlijk geplaatste ogen.  Het pigment van het oog neigt iets donkerder te evolueren. (op deze leeftijd nog niet zo goed in te schatten) Het oor is iets te laag aangezet, wat breed aan de basis, niet te groot en voldoende afgerond. De voorsnuit is stevig met een ietwat geprononceerde onderkaak.  De neus is iets afgestompt en de  neusspiegel mocht iets groter zijn. Goed schaargebit.
lichaam en bouw: harmonieus gebouwd. Rechte bovenlijn. Wat korter ogende hals. Iets steilere hoekingen.  Vrij vlakliggend bekken van goede lengte.  Sterke compacte voeten (nt. type hazevoet).  Stevig, krachtig bot.  Mooie ribwelving.
staart: van goede lengte en goed aangezet.
vacht: wat stuggere, goede vacht.
gangwerk: vandaag onvoldoende te beoordelen.
pigment: mooi pigment.
karakter: stabiel, aangenaam pupje.
opmerking: momenteel slechts 1 testikel ingedaald.teef: 
Ohitekahkiyiya NHSB G-0-3154910

Deze pup toont een heel mooi rastype met een bijpassend geslachtstype.
hoofd: mooi vrouwelijke rastypische expressie. Mooie wigvorm. Het oog is wat rond, wel goed geplaatst en mogelijk iets donker van pigment.  Zeer mooi gevormd en geplaatst en mooi afgerond, stevig oor. Iets kortere stop, met mooie uitgesproken groef.  Stevige voorsnuit. Voldoende lengte in voorsnuit, met net voldoende verhouding tot schedel.  Mooi gevormde neus met neusspiegel van goede grootte. Goed schaargebit.
lichaam en bouw: voldoende harmonisch gebouwde pup.  Mooi verloop van de bovenlijn.  Rechte rug, iets afgerond kruis. Iets meer hoeking achter dan voor. Iets meer geprononceerd voorborst. Stevige compacte voeten (nt. type hazevoet). Mooi stevig bot.
staart: staart van goede lengte, wat hoger aangezet.
vacht: wat zachtere, langere vacht.
gangwerk: vandaag moeilijk te beoordelen.
pigment: mooi pigment
karakter: stabiel, vrij, wat brutaler karakter.

Algemene conclusie: beide pups zien er stevig, gezond en goed ontwikkeld uit. Ze tonen allebei een fijn, levendig en voor hun leeftijd zeer stabiel temperament en karakter. De commissie heeft een sterke hoop dat zij zullen uitgroeien tot mooie en typische vertegenwoordigers van het ras. Deze twee pups voldoen helemaal aan de, in deze combinatie, gestelde verwachtingen. Zij passen mooi in het beoogde rasbeeld en doen hopen op een geslaagde verbreding van het genetische potentieel van de populatie.  De commissie zal met grote  belangstelling de verdere opgroei van deze pups blijven volgen.

KEURING 24 MAANDEN OUTCROSS NEST F1 SAARLOOSWOLFHOND

Deze keuring heeft online plaatsgevonden op 19/05/2021 op basis van het filmmateriaal dat gemaakt werd op 24/04/2021. Er moet dus enig voorbehoud worden genomen ten aanzien van deze keuring. Een live keuring geeft immers meer mogelijkheden voor de keurmeesters dan een video- en fotopresentatie.

reu: Nikandowanhowee NHSB G-0-3154909

Algemene conclusie: we mogen tevreden zijn over dit resultaat van deze eerste genatie Outcross. De beoogde doelstellingen werden zeker gehaald. Alleen jammer van de DM situatie. Deze zal de nodige aandacht blijven vragen. Daarnaast zal zijn temperament en gedrag goed opgevolgd worden.
keurverslag

teef: Ohitekahkiyiya NHSB G-0-3154910

Algemene conclusie: geslaagde outdross F1 met aandachtspunten naar gezondheid (Opvolgen DM in volgende generatie), bouw achterhand en maat. Prima rastype en aanwinst voor de toekomst. We zullen het sociale gedrag van deze teef naar andere honden toe moeten opvolgen.
keurverslag

KEURING 36 MAANDEN OUTCROSS NEST F1 SAARLOOSWOLFHOND

reu: Nikandowanhowee NHSB G-0-3154909

Algemene conclusie: zeer temperamentvolle reu van grote maat, die goed past in het project. Hij is iets kort in snuit en heeft eerder wijd geplaatste dunnere oren. Deze reu mist wat harmonie die vooral tot uiting komt in de beweging. Hij heeft een iets te sterk gehoekte achterhand, waardoor hij het beoogde lichtvoetige gangwerk mist.|
In het vervolgtraject van dit project kan er best gekeken naar een teef met een passend temperament en karakter en zeer goede verhoudingen in het hoofd.
keurverslag

teef: Ohitekahkiyiya NHSB G-0-3154910

Algemene conclusie: dit is een goed geslaagde rastypische SWH-teef, met goede SWH eigenschappen die beoogde doelstellingen in het project mooi belichaamd. We zien een mooie vererving van de lengte van het hoofd en correcte verhoudingen. In het vervolgtraject van dit project kan er best gekeken naar een reu met prima substantie, bone en verhoudingen.
keurverslag