Waar voelen de Nederlandse Hondenrassen zich op zijn best? In de uitgestrekte natuur. Hierdoor was de keuze van de Raad van Beheer om de vernieuwde uitgave van het boek “VERRASSENDE NEDERLANDSE HONDENRASSEN” te presenteren op het eeuwenoude familielandgoed in de Betuwe Heerlijkheid Mariënwaerdt een correcte keuze.

Deze nieuwjaarsreceptie van de Raad van Beheer stond in het teken van het motto SHOW THE WORLD YOUR TALENT! De slogan van de World Dog Show 2018 in augustus te Amsterdam.

Een van de onderdelen van SHOW THE WORLD YOUR TALENT! was het vervangen van het uit 2002 bestaande boek De Nederlandse Hondenrassen wat toen ter ere van het 100 jarig bestaan van de Raad van Beheer uitgebracht was.

Twee jaar hebben de auteurs Janny Offereins- Snoek en Diana Striegel-Oskam gewerkt aan de vernieuwde uitgave met een verfrissende vernieuwde naam “VERRASSENDE NEDERLANDSE HONDENRASSEN”.

Chapeau dames, de eerste inruk is overweldigend, wat een verrijking voor onze Nederlandse Hondenrassen uit het verleden en het heden met een scala aan foto’s. Hier moeten en kunnen we als eigenaren van de Saarlooswolfhond alleen maar vol lof zijn over deze vernieuwde uitgave. De Nederlandse Hondenrassen en de Saarlooswolfhond zijn door jullie passie op een geweldige manier neergezet in de Nederlandse Kynologie.

“VERRASSENDE NEDERLANDSE HONDENRASSEN” moet daarom ook bij ieder Saarlooswolfhonden liefhebber op de plank staan.