Vanaf 1 mei zullen de in België geregistreerde honden bij DogID de Belgische databank voor honden, de contactgegevens op de chip van uw huisdier zonder de toelating van de eigenaar automatisch anoniem worden, dit is om de persoonlijke gegevensbescherming van de eigenaar te respecteren. Dit alles vloed voort uit de wet Algemene Verordening Gegevensbescherming.
Hierdoor wordt het moelijker om het baasje van een huisdier terug te vinden.
Bij DogID is het mogelijk om de eigenaar gegevens openbaar te maken zodat jouw persoonlijke gegevens die in de database zitten toegankelijk zijn voor die mensen die het chipnummer van uw hond willen-kunnen uitlezen.
Ongeacht u keuze zullen dierenartsen en asielen de toegang behouden via hun eigen specifieke platform. Maar indien uw hond toch wegloopt om welke reden dan ook, is het belangrijk om het baasje zo snel mogelijk te kunnen identificeren. Uw wilt toch ook niets liever hebben bij het weglopen van uw viervoeter dat hij zo snel mogelijk weer bij uw thuis is.
Dit geldt natuurlijk ook voor honden die geboren zijn in België en NIET door de eigenaar zijn overgeschreven naar de databank waar de eigenaar gedomicilieerd is.

meer info: DogID  –  Koninklijke Maatschappij Sint-Hubertus