Het is al weer drie maanden geleden dat de eerste vier aspirant-keurmeesters op gingen voor het rasexamen t.b.v. Saarlooswolfhond volledig.

Vandaag 22 oktober 2022 was de eer aan de overige vier aspirant-keurmeesters om op te gaan voor het rasexamen t.b.v. Saarlooswolfhond compact.

Voor deze aspirant-keurmeesters hebben we begin oktober nog een opfris-sessie gehouden in het Dogcenter te Kerkwijk om toch even hun geheugen weer op te frissen. Ieder weet namelijk dat de Saarloooswolfhond niet het makkelijkste ras is om te keuren. De rasstandaard moet de leidraad zijn, maar dat valt niet altijd mee. Je moet behoorlijk thuis zijn in ons unieke ras om een goed keurverslag over een Saarlooswolfhond te kunnen schrijven.

Drie van de vier kandidaten slaagde vandaag, dit is zeer hoge score, hier werd de commissie Jan Ebels en Nadjia Timmermans-Kadenko mee gefeliciteerd door de afgevaardigde van de Raad van Beheer.
Echter nu volgt voor alle geslaagde van beide sessies de praktijk. Het is net zoals bij vele beroepen, dat je het met vallen en opstaan moet leren.
Wij de vertegenwoordigers van dit unieke ras de Saarloooswolfhond zullen de keurmeesters de tijd moeten geven en ten aller tijden moeten steunen en indien hun openstaande vragen blijven beantwoorden.

Voor diegene die het afgelopen opleidingstraject t.b.v. Saarlooswolfhond rasexamen compact-volledig met een goed verloop hebben doorlopen en spijtig genoeg niet geslaagd zijn of niet instaat waren aan een van de twee examens deel te nemen zal in oktober 2023 er een herkansing aangeboden worden.

De drie geslaagde aspirant-keurmeester die we aan het lijstje raskeurmeester kunnen toevoegen zijn:

  • J.P. (Jos) Dekker
  • R.Ch.M. (Rachel) Dijkhorst- Noij
  • mw A.M.Th. (Anita) Gielisse