In de loop van dinsdag 15 januari heeft DAYA WAKANDA TACHUNGA het leven geschonken aan zeven pups. Het zijn drie reuen en vier teven bij zowel de reuen als bij de teven in de kleuren bosbruin als wolfsgrauw.
DAYA en kroost maken het goed. DAYA werd half november gedekt door KIRON van de WOLFSDREUVNIK.
We wensen fokker Lisa van Hoof & Emile Buisseret veel plezier de komende tijd met dit nest.

Deze side-cross combinatie voldoet niet aan art 4.2 van het VFR van de vereniging. Het  ECVO-onderzoek van DAYA WAKANDA TACHUNGA heeft plaats gevonden op de leeftijd van 20 maanden en acht dagen.

DAYA is drager van zowel Degeneratieve Myelopathie(DM)  hypofysaire dwerggroei, beide afwijkingen vererven op een autosomale, recessieve manier. Bij alle pups is de Degeneratieve Myelopathie(DM) test als de hypofysaire dwerggroei test uitgevoerd, wat een sterk hulpmiddel is bij toekomstige fokkerij. Omdat Kiron vrij is op beide punten, wisten we dat geen van de pups getroffen zou worden door Degeneratieve Myelopathie(DM)  of hypofysaire dwerggroei. In het clubblad van april zullen we meer aandacht besteden aan Degeneratieve Myelopathie(DM) en hypofysaire dwerggroei, de vererving en consequenties voor de fokkerij.

Uit het labo onderzoek zijn de volgende resultaten gekomen:

  • twee maal zowel vrij van Degeneratieve Myelopathie(DM) als van hypofysaire dwerggroei.
  • vier maal zowel drager van Degeneratieve Myelopathie(DM) als van hypofysaire dwerggroei.
  • eenmaal vrij van Degeneratieve Myelopathie(DM) en drager van hypofysaire dwerggroei.

foto: 06 augustus 2011 KIRON van de WOLFSDREUVNIK