datum: zaterdag 19 oktober 2019
locatie: afspraak om 13:30u op de parking van natuurgebied Pijnven langs de Kiefhoekstraat in de nabijheid van vakantiecentrum De Lage Kempen, Hechtel-Eksel, einde omstreeks 17u
onder leiding van: Jan Loos van Landschapvzw.
info: landschap vzw –  welkomwolf
foto: Misjel DECLEER www.welkomwolf.be

Begin 2018 zette voor het eerst sinds bijna twee eeuwen weer een wilde wolf poot op Vlaamse bodem. De Duitse wolvin Naya liep meer dan 1000 kilometer door Duitsland en Nederland om uiteindelijk in Belgisch Limburg terecht te komen.

Daar gebeurde wat niemand voor mogelijk hield: de wolvin had het er zo naar haar zin dat ze prompt besloot om zich definitief te vestigen en te wachten op een lief. In de daaropvolgende maanden liepen twee verschillende mannetjeswolven helemaal vanuit Duitsland tot bij Naya. De eerste kandidaat – Roger – was jong en onervaren en liet zich al snel doodrijden, maar de tweede – August – is sinds augustus haar vaste partner. In maart zou Naya zwanger zijn, in mei verwachten we de eerste Vlaamse wolvenwelpen, tot op heden zijn er nog geen gegevens naar buiten gekomen of dit werkelijkheid is.

Neem deel aan de geleide wandeling in Limburgs wolvengebied en ontdek alles over deze iconische dieren!